SportSpreekt Mental Masterclass Golf

Een SportSpreekt Mental Masterclass o.l.v. Floris Vos maakt het voor golfers van alle niveaus mogelijk om te leren hoe je mentale controle kunt krijgen op de golfbaan.Vanuit zijn ervaring als coach heeft  5 mentale principes ontwikkeld en verwerkt in een speciale groepstraining.

“In mijn aanpak ben ik in staat de link te leggen tussen technische en mentale vaardigheden. Mijn overtuiging is dat mentale weerbaarheid en – kracht te trainen is. Deze aanpak geeft golfers zelfvertrouwen en controle over zichzelf en hun prestaties. Juist in situaties die er toe doen.”

 

VOOR WIE

Voor alle golfers die het beste uit zichzelf willen halen op de golfbaan. De training is ook zeer geschikt voor bedrijfsdagen waarbij Floris de link legt tussen presteren of de golfbaan en presteren in je eigen “baan”.

DE 5 MENTALE PRINCIPES

De Mentalclass is gebaseerd op de patronen die alle golfers gemeen hebben wanneer zij succesvol zijn. Kenmerken die iedereen beheerst op het moment dat ze volledig in controle zijn over zichzelf en hun prestaties. Noem het ‘flow’ of spelen ‘in the zone’. Na veel testen en werken met  topspelers heeft Floris deze kenmerken voor succes uiteindelijk kunnen verpakken in vijf persoonlijk toepasbare, mentale principes die het voor elke golfer op elk niveau mogelijk maken om persoonlijke spelproblemen te overwinnen en mentale controle te krijgen op de golfbaan. Vijf stappen die persoonlijk inzicht creëren en leren hoe je keer op keer jezelf kunt herpakken om met vertrouwen en overtuiging te golfen:

1. SPEELSTAAT: De wijze waarop we onze aandacht richten om optimaal te kunnen spelen.
2. GEDACHTEN: Het bewust omgaan met gedachten om het juiste gevoel te krijgen dat je voor je spel nodig hebt.
3. STRATEGIE: Informatie verzamelen en dit omzetten in doelbewuste keuzes tijdens je spel.
4. VERBEELDING: Je mentaal en fysiek inleven in de slag die je gaat uitvoeren.
5. DOEL-REACTIE: De slag uitvoeren vanuit een reactie op het doel.

MENTALCLASS

Tijdens de Mentalclass leer je hoe je het onderbewuste optimaal kan laten functioneren. Hierin gebruiken we de 5 mentale principes en kijken we naar wat eerder voor je heeft gewerkt in je spel. Vanuit de simpele logica dat als we in het verleden een strategie hadden die succesvol was, we deze weer kunnen gebruiken om succesvol te zijn in de toekomst. Dit is extra belangrijk voor golfers die negatieve ervaringen hebben gehad op de baan en zo in de loop der tijd mentale blokkades hebben ontwikkeld. “Ik zie veel (top)golfers waarbij hun onderbewuste een negatieve link is gaan leggen. In bepaalde situaties of op bepaalde momenten is er angst voor fouten ontstaan. Hierdoor is er bijvoorbeeld extra hoge wedstrijdspanning, geen controle over bewegingen, yips enzovoort. Door juist dan terug te kijken naar eerdere successen, en te achterhalen wat je toen deed, kunnen mentale blokkades worden doorbroken en kan zelfvertrouwen worden ontwikkeld.” Tijdens de Mentalclass leer je aan de hand van de 5 mentale principes hoe je het onderbewuste optimaal kan programmeren zodat je op de baan optimaal kunt presteren. Aan de hand van een presentatie en oefeningen in de praktijk leer je hoe je ook na afloop van de Mentalclass jezelf kunt herpakken om met vertrouwen en overtuiging te golfen.

Floris Vos

Floris is PGA-A golfprofessional en mentale trainer & coach van verschillende tourprofessionals, talenten en topamateurs. Naast zijn achtergrond in positieve psychologie en samenwerking met verschillende psychologen, heeft Floris NLP volledig aangepast op de golfsport. De afgelopen jaren werkte hij intensief samen met verschillende topgolfers en was hij betrokken bij vijf professionele overwinningen.

Reserveren