Met een diepe zucht stapte de Nederlander van de baan. Op de laatste dag van de KPMG Trophy in Antwerpen liep het domweg niet.

Uiteindelijk moest Jurrian van der Vaart op de baan van Cleydael genoegen nemen met een gedeeld negende plaats, na een slotronde in één boven par (72), na drie birdies en vier bogeys, voor een totaal van dertien onder par.

En hoewel hij daarmee een tweede top-10 in korte tijd behaalde, en hij op de order of merit van de Challenge Tour nog altijd ruimschoots  de beste Nederlander is, was die klassering niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Na drie goede ronden – 67, 68 en 64 – kon hij op het belissende moment niet onder par komen.

Jurrian van der Vaart: ‘Ik heb geen moment in mijn ritme gezeten vandaag, nergens een moment gehad dat ik dacht “daar komt het”. Hoe dat komt? Een stukje vermoeidheid, net niet de scherpte…soms heb je van die dagen’, baalde de Nederlander, die voor de start van de slotronde van de KPMG Trophy nadrukkelijk kans maakte op de overwinning.

Eén slag bedroeg de achterstand op de Duitse koploper Knappe slechts, en na een paar holes was die achterstand weggewerkt en was hij een van de koplopers. Nergens in de ronde kreeg je echter het idee dat hij door zou gaan drukken, dat er nog meer in zat. Het was het – om in zijn eigen woorden te spreken – allemaal net niet.

Al op de eerste hole waren er tekenen dat het wel eens een lastige dag zou kunnen worden. Zijn drive eindigde rechts van de fairway en het schot naar de green was geblokt door een grote boom. Ook op hole zeven lag Van der Vaart vanaf de tee gesnookerd en kreeg hij het niet voor elkaar averij te ontlopen. En ook op de greens wilde het niet lopen met een paar gelipte putts die birdies in de weg stonden.

‘Maar als ik eerlijk ben heb ik eigenlijk nauwelijks échte birdiekansen gehad. Als je de bal op tien of zeven meter slaat dan ziet het er voor het publiek wel leuk uit, een kans is het natuurlijk niet. Ik stond minder solide leek het wel en het zou me niets verbazen dat als ik terugkijk dat ik er dan lui bij stond boven de bal.’

‘Natuurlijk probeer je elke slag zo goed en zo scherp mogelijk te spelen, maar ik kreeg het niet aan de praat vandaag. Op hole twaalf ging ik ook nog door mijn enkel, wat behoorlijk pijn deed. Vanaf daar met par binnen komen had al heel wat geweest.’

‘Het mooi in de top-10 te eindigen, maar er zat zeker meer in. Alleen, wat de afgelopen drie dagen welk lukte, lukte vandaag niet. Dat is teleurstellend. Al met al mag ik natuurlijk niet mopperen, maar als er ook maar één bal meer in was gegaan vandaag, dan had me dat duizenden euro’s gescheeld.’

Daan Huizing klom wel op de laatste dag. De Soestenaar schoot met vier birdies op de eerste vijf holes uit de startblokken, al kon ook hij niet doordrukken op de laatste dag. Uiteindelijk tekende hij voor een 68 en werd hij met -10 gedeeld 28ste.

De zege ging niet naar een speler uit de laatste groep, maar naar Simon Forsstrom die in de voorlaatste groep zijn tweede opeenvolgende foutloze ronde afwerkte. Met een totaal van twintig onder par legde de Zweed beslag op zijn eerste overwinning op het circuit.

Opvallend was ook de klassering van Thomas Detry. De jonge Belg speelde in Aartselaar zijn eerste wedstrijd als professional en werd direct gedeeld zesde. Dit tot groot enthousiasme van het massaal meelopende publiek.

Bron: Golfersmagazine.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *